Τούρτα με παγωτό μπανάνα σοκολάτα


Υλικά

Για 4-6 μερίδες

1 πακέτο μπισκότα ολικής άλεσης
200 γραμμάρια βούτυρο λιωμένο
425 γραμμάρια παγωτό Μπανάνα Σοκολάτα

Για την επικάλυψη καραμέλας - σοκολάτας
1 κούπα κρυσταλλική ζάχαρη
6 κουταλιές της σούπας βούτυρο
½ κούπα κρέμα γάλακτος
115 Σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη



Εκτέλεση

Αφήστε το παγωτό Μπανάνα Σοκολάτα σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει.
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και το ρίχνουμε σε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 32 εκατοστών.
Παίρνουμε τα μπισκότα και τα κάνουμε τρίμματα. Μπορούμε να τα τρίψουμε είτε στο γουδοχέρι είτε στο μπλέντερ. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να τριφτούν τελείως και να γίνουν σκόνη.
Μόλις κρυώσει το λιωμένο βούτυρο, ρίχνουμε τα τριμμένα μπισκότα στο ταψάκι και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μας. Θα πρέπει τα τριμμένα μπισκότα να απορροφήσουν πλήρως το βούτυρο και κοινώς να “μουσκέψουν”. Προσπαθούμε να φτιάξουμε τη βάση του γλυκού όσο το δυνατό πιο ομοιόμορφη και ισόπαχη μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και ένα κουτάλι.
Στη συνέχεια ρίχνετε πάνω από τη βάση μπισκότου το παγωτό Μπανάνα Σοκολάτα και ισιώνετε με μια σπάτουλα ή με ένα κουτάλι. Αποθηκεύετε στην κατάψυξη για 4 ώρες. Σερβίρετε με λιωμένη σοκολάτα και σως καραμέλα. Πασπαλίζετε με τα φρούτα του δάσους και αποθηκεύετε στη κατάψυξη για 3 ώρες.

Για την επικάλυψη καραμέλας - σοκολάτας
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την ζάχαρη και ρυθμίζουμε την εστία στη χαμηλή ένταση. Ανακατεύουμε την ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί εντελώς και γίνει υγρό μείγμα, τότε ρίχνουμε το βουτυρά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει.

Όταν λιώσει το βούτυρο κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την εστία και ανακατεύουμε με την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγα λεπτά και φυλάμε σε αποστειρωμένο βάζο, τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 βδομάδες και είναι έτοιμη για χρήση.

Πηγή: www.sidagi.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια