Μαρία Γεωργίου - Η φρουτοβιταμινοχώρα



Η Φρουτοβιταμινοχώρα είναι ένα βιβλίο που εισάγει τα παιδιά στον κόσμο της υγιεινής διατροφής. Είναι μία χώρα, στην οποία ζουν αρμονικά φρούτα και βιταμίνες και χαρίζουν απλόχερα υγεία και ευεξία.

Κάποια στιγμή μπαίνει στη χώρα ένα μικρόβιο και τους βάζει το εξής δίλημμα: ποιος είναι πιο δυνατός; Τα φρούτα ή οι βιταμίνες. Οι ήρωες πέφτουν στην παγίδα, επηρεάζονται και αρχίζουν και μαλώνουν. Στο μεταξύ τα μικρόβια βρίσκουν ευκαιρία και αρρωσταίνουν όλο τον κόσμο, ώσπου τα λαχανικά επισκέπτονται τη Φρουτοβιταμινοχώρα και εξηγούν στους ήρωες ότι ο ένας δεν υφίσταται χωρίς τον άλλο. Τους καλούν να ενωθούν και όλοι μαζί πια διώχνουν τα μικρόβια μακριά.

  Πρόκειται για ένα βιβλίο που έχει ως στόχο να φέρει σε επαφή τα παιδιά με την υγιεινή διατροφή. Μέσα από μία απλή χιουμοριστική ιστορία γραμμένη με έμμετρο τρόπο, τα παιδιά κατανοούν τι χρειάζεται ο οργανισμός τους για να είναι δυνατός και τι θα συμβεί αν δεν τραφούν σωστά.

  Ένα από τα νοήματα επίσης είναι η σημασία της ομόνοιας και της συνεργασίας για το κοινό καλό. Αναπτύσσεται η κριτική σκέψη των παιδιών σε κοινονικοσυναισθηματικό επίπεδο, σκεπτόμενα το δίλημμα που έθεσε το μικρόβιο στα φρούτα και τις βιταμίνες και αν έκαναν καλά που μάλωσαν και πώς θα μπορούσαν να συμπεριφερθούν.

  Στην εικονογράφηση τα σχέδια είναι απλά, όπως και οι παραστάσεις, αποδίδοντας το κατάλληλο συναίσθημα κάθε φορά. Είναι με ζωγραφική στο χέρι, χρησιμοποιώντας απλά υλικά που χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους τα παιδιά.


Η Μαρία Γεωργίου γεννήθηκε στη Λάρισα. Σπούδασε στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εργάζεται ως νηπιαγωγός τα τελευταία χρόνια σε δημόσια νηπιαγωγεία. 


Ύστερα από πολυετή έρευνα και ενασχόληση με θέματα ψυχοπαιδαγωγικού περιεχομένου, κάθε χρόνο διεξάγει  εκπαιδευτικά προγράμματα στον χώρο εργασίας της. Έχει εκδώσει έξι βιβλία. 

Πέντε παιδικά:  ΄Ή Φρουτοβιταμινοχώρα΄΄(2017), ΄΄Χριστούγεννα στη Φρουτοβιταμινοχώρα΄΄(2017), ΄΄Καλοκάιρι στη Φρουτοβιταμινοχώρα, Φρουτοβιταμινοδιακοπές΄΄(2018),  ΄΄ Ένας Γάτος μα τι Γάτος΄΄(2018) και ΄΄Μια αγκαλιά από τα παιδιά, το ταξίδι στη Γη΄΄ (2019). Ένα διήγημα για ενήλικες: ΄΄Τι να βάλω στη βαλίτσα;΄΄. Παράλληλα, είναι ζωγράφος, ασχολείται με την εικονογράφηση βιβλίων,  κατασκευάζει χειροποίητα κοσμήματα και έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια