Στον Καναδά 5.000 Αφγανοί που απεγκλωβίστηκαν από τις ΗΠΑ

 Η κυβέρνηση του Καναδά γνωστοποίησε την Τρίτη, μετά την αποχώρηση από το Αφγανιστάν και των τελευταίων στρατιωτών των ΗΠΑ, έπειτα από σχεδόν δύο δεκαετίες πολέμου, ότι θα δεχτεί περίπου 5.000 Αφγανούς πρόσφυγες που απεγκλωβίστηκαν από τις αμερικανικές δυνάμεις μέσω «αερογέφυρας» από τη χώρα της Ασίας.




«Επιστρατεύουμε όλες μας τις δυνάμεις για να βοηθήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους Αφγανούς που θέλουν να κάνουν σπίτι τους τον Καναδά», δήλωσε ο υπουργός Μετανάστευσης Μάρκο Μεντιτσίνο, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου», πρόσθεσε, «ο Καναδάς και οι σύμμαχοί του έλαβαν διαβεβαιώσεις από τους Ταλιμπάν ότι στους Αφγανούς πολίτες που διαθέτουν ταξιδιωτικά έγγραφα από άλλες χώρες θα τους επιτραπεί με ασφάλεια να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν» και το επόμενο διάστημα.

Τις προηγούμενες ημέρες, επ’ αφορμής της ολοκλήρωσης των επιχειρήσεων εκκένωσης του Καναδά στην Καμπούλ, ο αρμόδιος υπουργός είχε δηλώσει, μεταξύ άλλων, πως «τους επόμενους μήνες» ο Καναδάς θα καλωσορίσει «χιλιάδες ευάλωτους Αφγανούς πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να φύγουν σε άλλες χώρες – εστιάζοντας σε γυναίκες, θρησκευτικές μειονότητες, άτομα της LGBTQ κοινότητας και άλλους».

Πηγή: newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια