Μαρία Γεωργίου - Καλοκαίρι στη Φρουταβιταμινοχώρα, Φρουτοβιταμινοδιακοπές

 Το Καλοκαίρι στη Φρουτοβιταμινοχώρα, Φρουτοβιταμινοδιακοπές , είναι η καλοκαιρινή θεματική της Φρουτοβιταμινοχώρας.

  Οι ήρωές μας περνάνε σε καλοκαιρινές περιπέτειες και μας μαθαίνουν για τη διατροφή αλλά και για αξίες ζωής.





Τα φρούτα και οι βιταμίνες ετοιμάζονται για να πάνε διακοπές. Αφού αποφασίζουν πού θα πάνε, αρχίζουν το ταξίδι τους και επιβιβάζονται στο καράβι τους. Όμως δεν υπολόγισαν σωστά τον καιρό και τα κύματα και η φουρτούνα τους πηγαίνουν σε άλλο μέρος από τον προορισμό τους. Εκεί, μέσα από μπερδέματα και κωμικές καταστάσεις(κίτρινη μπανάνα-κόκκινη μπανάνα), γνωρίζουν και άλλα φρούτα, εξωτικά τα οποία τους φιλοξενούν τελικά για να περάσουν όλοι μαζί το Καλοκαίρι.

  Μέσα από την καλοκαιρινή αυτή ιστορία , τα παιδιά γνωρίζουν και άλλα φρούτα που καλλιεργούνται σε άλλες χώρες. Έρχονται σε επαφή με αξίες ζωής, όπως είναι η φιλοξενία, η φιλία, η διαφορετικότητα.

  Η εικονογράφηση έχει γίνει στο χέρι με υλικά που χρησιμοποιούν τα παιδιά στην καθημερινότητά τους.

Η Μαρία Γεωργίου γεννήθηκε στη Λάρισα. Σπούδασε στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εργάζεται ως νηπιαγωγός τα τελευταία χρόνια σε δημόσια νηπιαγωγεία. 



Ύστερα από πολυετή έρευνα και ενασχόληση με θέματα ψυχοπαιδαγωγικού περιεχομένου, κάθε χρόνο διεξάγει  εκπαιδευτικά προγράμματα στον χώρο εργασίας της. Έχει εκδώσει έξι βιβλία. 

Πέντε παιδικά:  ΄Ή Φρουτοβιταμινοχώρα΄΄(2017), ΄΄Χριστούγεννα στη Φρουτοβιταμινοχώρα΄΄(2017), ΄΄Καλοκάιρι στη Φρουτοβιταμινοχώρα, Φρουτοβιταμινοδιακοπές΄΄(2018),  ΄΄ Ένας Γάτος μα τι Γάτος΄΄(2018) και ΄΄Μια αγκαλιά από τα παιδιά, το ταξίδι στη Γη΄΄ (2019). Ένα διήγημα για ενήλικες: ΄΄Τι να βάλω στη βαλίτσα;΄΄. Παράλληλα, είναι ζωγράφος, ασχολείται με την εικονογράφηση βιβλίων,  κατασκευάζει χειροποίητα κοσμήματα και έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια