Σαν σήμερα 21 Απριλίου

 21 Απριλίου 

Όχι όχι δε θα γράψουμε για πραξικοπήματα κάτι γελοίων για να τους δώσουμε την ευκαιρία να γράψουν τις γελοίες θέσεις τους στο διαδίκτυο και να κάνουμε μαλακισμένο διάλογο δίνοντας τους υπόσταση. 


Θα γράψουμε για κάτι αληθινά σημαντικό για αυτή την ημέρα.

Θα γράψουμε για τον ηθοποιό Στάθη Ψάλτη.

Γεννήθηκε στο Βέλο Κορινθίας το 1951, όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια μέχρι την ηλικία των 11 ετών, όταν η οικογένειά του μετακόμισε στο Αιγάλεω. Αδελφός του είναι ο επίσης ηθοποιός Γιάννης Ρώτας. 

Σπούδασε στη Δραματική σχολή του Κωνσταντίνου Μιχαηλίδη. Παντρεύτηκε την Τάρια Μπούρα και το 2006 παντρεύτηκε την ηθοποιό Χριστίνα Φιτσάκη. Είχε ήδη αποκτήσει μία κόρη, τη Μαρία, από προηγούμενο γάμο του με την Κάτια Κυβέλου. 

Έπαιξε σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου αλλά και στο θέατρο. Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής μαζί με την Καίτη Φίνου στη δεκαετία του 1980 με εμπορικές ταινίες, όπως Είσαι στην ΕΟΚ Μάθε για την ΕΟΚ, Τα καμάκια, Τροχονόμος Βαρβάρα, Και ο πρώτος ματάκιας, Βασικά καλησπέρα σας, Πες τα βρωμόστομε, Καμικάζι αγάπη μου, Μάντεψε τι κάνω τα βράδια, Τρελός είμαι ό,τι θέλω κάνω, Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ, Ψηλός λιγνός και ψεύταρος, Κλεφτρόνι και τζέντλεμαν, Ο καβαλάρης των F.M. Stereo. Είχε παίξει πολλούς ρόλους, κατά το πλείστον κωμικούς, ενώ τραγούδησε αρκετά τραγούδια σε ταινίες και σε επιθεωρήσεις. Τελευταία του εμφάνιση στον κινηματογράφο ήταν η ταινία "Καζαντζάκης" (είχε παίξει τον ηγούμενο της Μονής Σινά), την οποία δεν πρόλαβε να δει.

 #greece #hellas #socialmedia #δημιουργίαπεριεχομένου #video #photo #vlogitall #σταθηςψαλτης

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια