Φραγκίσκη Σταυράκη - Όλα εγγύς

 Φραγκίσκη Σταυράκη
Όλα εγγύς
Σελίδες: 84
ISBN: 978-960-651-031-1
Εκδόσεις Βεργίνα



Η Φραγκίσκη Αρ. Σταυράκη επανέρχεται στο ποιητικό μονοπάτι -που έχει χαράξει εδώ και 23 χρόνια- με την έβδομη ποιητική της συλλογή «Όλα εγγύς», από τις εκδόσεις Βεργίνα.
Μια συλλογή που αποτελείται από 35 ποιήματα, γραμμένα με λυρισμό και ρεαλισμό και περιγράφουν την επί γης περιπλάνηση της ανθρώπινης ύπαρξης με όσα αυτή συνεπάγεται. Τις χαρές, τους φόβους, την αγωνία, τον έρωτα, τις προσδοκίες, την άρνηση και την αποδοχή, τον θυμό, αλλά και την κατανόηση. Όλα όσα δηλαδή εμπλουτίζουν την ανθρώπινη πορεία.

Με λόγο ευθύ, απλό, λιτό, περιεκτικό, χωρίς λεκτικές υπερβολές και τον βερμπαλισμό τα ποιήματα απλώνουν και παρουσιάζουν τις γήινες πραγματικότητες. Η νοσταλγία, η μνήμη, ο χρόνος, η ζωή με τις ανατροπές και τις αντιθέσεις της, αλλά και ο άνθρωπος που φιλοσοφεί, που ελπίζει, που αντιστέκεται.

Πρωταγωνιστεί ο άνθρωπος με το διαρκές ζητούμενο την ευτυχία, τις στέρεες αλήθειες της ζωής και την κατανόηση του ευάλωτου της ύπαρξής του. Υπόσχεται «να δώσει φως», «να περιμένει», «να φτιάξει έναν άλλο κόσμο» και να εξισορροπήσει τις απώλειες, τις ενοχές, τις παραλείψεις. Να γίνει ο κυρίαρχος του παιχνιδιού με όπλα του την ωριμότητα και τη συνειδητοποίηση ότι «Όλα εγγύς», και βιώνονται…


Βιογραφικό:

Η Φραγκίσκη Αρ. Σταυράκη γεννήθηκε στην Κάρπαθο και ζει στον Πειραιά από τα μαθητικά της χρόνια. Σπούδασε στο Τμήμα Κλασικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Δραστηριοποιήθηκε ως Πρόεδρος σε Δ.Σ. πολιτιστικών, επιστημονικών και τοπικών συλλόγων. Ήταν υπεύθυνη της επιμέλειας και της επαυξημένης και βελτιωμένης επανέκδοσης της «Ιστορίας της νήσου Καρπάθου» σε δύο τόμους του μεγάλου λαογράφου Μιχαήλ Μιχαηλίδη-Νουάρου. Άρθρα της, βιβλιοκριτικές και συνεντεύξεις της έχουν δημοσιευθεί σε εφημερίδες και περιοδικά και προλογισμοί της σε αρκετά λογοτεχνικά βιβλία και σε βιβλία Αγωγής Υγείας. Αφιερώματα στο έργο της έγιναν στο Ραδιόφωνο, στην Τηλεόραση και σε Λογοτεχνικά Περιοδικά. Ποιητικές της συλλογές και αρκετά ποιήματά της έχουν βραβευτεί σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια