Ιταλική μπρουσκέτα με κοτόπουλο

Και όμως η συγκεκριμένη συνταγή μπορεί να γίνει εύκολα ένα γεύμα και όλα αυτά επειδή υπάρχει ψητό κοτόπουλο,ντομάτα και φυσικά αρκετό τυρί.


Υλικά

1 μπαγκέτα
½ μεγάλη κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα
1 γιαούρτι
mix τυριών
1 μεγάλη φρέσκια ντομάτα
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
αλατοπίπερο
ψιλοκομμένο μαϊντανό – προαιρετικά για γαρνίρισμα


Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς. Σε ένα ταψί τοποθετούμε μια λαδόκολλα και στη συέχεια κόβουμε το ψωμί κατά μήκος.
Ψήνουμε τη ψιλοκομμένη πιπεριά στον φούρνο μέχρι να μαλακώσει και στη συνέχεια κόβουμε σε λωρίδες το κοτόπουλο ψήνοντας το και αυτό . Αφαιρούμε το ταψάκι και αφήνουμε τις πιπεριές και το κοτόπουλο να κρυώσουν.

Τοποθετούμε την πιπεριά σε ένα μίξερ μαζί με το μισό από το γιαούρτι, το αλάτι και το πιπέρι μέχρι το αποτέλεσμα να είναι λείο. Απλώνουμε τη σάλτσα πάνω στα δύο κομμάτια ψωμιού. Κόβουμε τη ντομάτα σε λεπτές φέτες και αφού έχουμε τοποθετήσει το κοτόπουλο πάνω στο ψωμί τις απλώνουμε και αυτές. Τέλος, συμπληρώνουμε με τριμμένο τυρί. Ψήνουμε το ψωμί για 10 λεπτά μέχρι το τυρί να λιώσει. Τοποθετούμε το υπόλοιπο γιαούρτι με το σκόρδο σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι ανακατεύοντας για 10 δευτερόλεπτα. Τέλος, τοποθετούμε τη σάλτσα σε ένα μπολ και σερβίρουμε με μια γαρνιτούρα από ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια