Τούρτα σοκολάτα, το απόλυτο γλυκό


Υλικά

400 γραμμάρια σοκολάτα με υψηλή περιεκτικότητα σε κακάο
500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια φράουλες
3 μικρά κουτιά πουράκια σοκολάτας
2 πακέτα γεμιστά μπισκότα (400 γραμμάρια συνολικά)
4 κουταλιές σούπας μαργαρίνη σκληρή
1/2 σφηνάκι ρούμι
1/4 του φλιτζανιού μαρμελάδα ή γλυκό φράουλα

Άνοιξε τα γεμιστά μπισκότα, προσέχοντας να κρατήσεις ολόκληρο το κομμάτι στο οποίο παραμένει η κρέμα. Βάλε το άλλο κομμάτι μπισκότου σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και τρίψε να γίνει σκόνη. Πρόσθεσε τη μαρμελάδα και 3 κουταλιές σούπας μαργαρίνη και ανακάτεψε να νοτίσει το μπισκότο.Στρώσε το τριμμένο μπισκότο σε μια φόρμα 20 εκατοστών (ιδανικά που ανοίγει από τα πλαϊνά). Από πάνω στρώσε τα ολόκληρα μπισκότα με τη γέμιση προς τα πάνω. Φρόντισε να αφήσεις ένα δαχτυλάκι περιθώριο από τις άκρες του της φόρμας.

Βύθισε τα πουράκια το ένα δίπλα στο άλλο, στο πλάι της φόρμας, ώστε να σχηματίσεις έναν δακτύλιο εσωτερικά της φόρμας, Κόψε με ένα ψαλίδι το κομμάτι από τα πουράκια που εξέχει πάνω από τα «χείλη» της φόρμας. Κράτησε τα πουράκια που έμειναν για το ντεκόρ.




Βάλε την κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα να ζεσταθεί και να κάψει καλά. Πρόσεξε να μην σου πιάσει στον πάτο της κατσαρόλας. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει κατέβασε από τη φωτιάΣπάσε τη σοκολάτα σε κομμάτια και βάλε σε ένα μπόλ. Ρίξε από πάνω την κρέμα γάλακτος και άφησε το μείγμα για 1′ λεπτό. Ανακάτεψε απαλά με μια σπάτουλα να πάρεις μια ομοιόμορφη κρέμα σοκολάτα. Ρίξε και 1 κουταλιά σούπας μαργαρίνη να λιώσει και να δώσει γυαλάδα στην σοκολάτα. Ανακάτεψε και πρόσθεσε τέλος και το ρούμι. Αν η κρέμα σου είναι ρευστή, άφησέ τη στο μπολ για αρκετή ώρα να αρχίσει να πήζει.

Ρίξε τη μισή ποσότητα της κρέμας σοκολάτας στη φόρμα και φρόντισε να απλωθεί σε όλα τα σημεία ομοιόμορφα. Καθάρισε τις φράουλες και κόψε σε κομμάτια. Ρίξε πάνω από τη στρώση σοκολάτας. Σκέπασε με την υπόλοιπη σοκολάτα να γεμίσεις τη φόρμα. Αν η σοκολάτα είναι ακόμη ζεστή, άφησε λίγο εκτός ψυγείου να πάρει θερμοκρασία.




Βάλε την τούρτα στο ψυγείο να σφίξει καλά. Ίσως χρειαστούν αρκετές ώρες στο ψυγείο (αυτό εξαρτάται και από την ποιότητα της σοκολάτας)Βγάλε την τούρτα από το ψυγείο και ξεφόρμαρε. Τρίψε τα πουράκια πάνω από την επιφάνεια της τούρτας και διακόσμησε αν θέλεις με ολόκληρες φράουλες.

Πηγή: www.tro-ma-ktiko.blogspot.com


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια