Χοιρινές μπριζόλες με σως σαντερέλ


Υλικά

Για 2-4 άτομα

4 χοιρινές μπριζόλες χωρίς κόκαλο
Αλατοπίπερο

Για την σως σαντερέλ
170 γραμμάρια μανιτάρια σαντερέλ
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι κομμένα σε ψιλά καρέ
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
¼ φλιτζάνι λευκό κρασί
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος 15 % λιπαρά
¼ κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
½ κουταλάκι ραγισμένα μαύρο πιπέρι
1 κύβο ζωμό κότας
Φρέσκο ​​μαϊντανό για γαρνίρισμα



Εκτέλεση

Καθαρίστε προσεκτικά τα μανιτάρια. Στη συνέχεια σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε σε λίγο λάδι τα μανιτάρια σαντερέλ μέχρι να βγάλουν όλα τους τα υγρά και αφαιρέστε τα απ' το τηγάνι.
Στη συνέχεια λιώνετε λίγο βούτυρο στο τηγάνι και σοτάρετε τα κρεμμύδια κομμένα σε ψιλά καρέ μαζί με το σκόρδο ψιλοκομμένο μέχρι να μαλακώσουν και το κρεμμύδι γίνει διάφανο για περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά μαζί με τα μανιτάρια και τα αφήνετε να σιγοβράσουν.

Μειώστε την εστία και μαγειρεύετε με κλειστό καπάκι για 15 λεπτά ακόμη ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Αφαιρέστε το καπάκι και συνεχίστε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμη. Προσθέστε περισσότερη κρέμα γάλακτος και κρασί αν η σάλτσα είναι αρκετά παχύρρευστη.
Αλατοπιπερώστε τις μπριζόλες και ψήστε τις στη σχάρα του φούρνου σε μέτρια θερμοκρασία. Λαδώστε ελαφρώς τη σχάρα του φούρνου.
Στη βάση του φούρνου τοποθετούμε ένα ταψί, για να μαζέψει τυχόν υγρά από το ψήσιμο. Ψήστε τις μπριζόλες για 5 - 8 λεπτά από κάθε πλευρά. Σερβίρετε τις μπριζόλες με τη σως σαντερέλ.

Πηγή: www.sidagi.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια