Τρίγωνα Πανοράματος


Υλικά

Για 4-6 άτομα

Για τα τρίγωνα
1/2 κιλό φύλλο κρούστας
1 πλάκα βούτυρο λιωμένο

Για το σιρόπι
1/2 κιλό ζάχαρη
1/4 κιλό νερό
1 κουταλιά σούπας χυμό λεμονιού

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
700  γραμμάρια γάλα
300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
80 γραμμάρια  κορν φλάουρ ή (50 γραμμάρια αλεύρι και 30 γραμμάρια κορν φλάουρ)
400 γραμμάρια ζάχαρη
2 αυγά μεσαίου μεγέθους
6 κρόκοι αυγών μεσαίου μεγέθους   
1 κλωναράκι βανίλια ή 2 κουταλιές του γλυκού βανίλια εσάνς
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο


Εκτέλεση

Για τα τρίγωνα
Ανοίγουμε τα φύλλα κρούστα στον πάγκο εργασίας, παίρνουμε ένα φύλλο το βουτυρώνουμε παντού και το διπλώνουμε εναλλάξ σαν "τρίγωνο¨ όπως κάνουμε και στα τυροπιτάκια,  φροντίζουμε κάθε λωρίδα να έχει 5 εκατοστά πλάτος  και σε κάθε δίπλωμα βουτυρώνουμε το φύλλο. Κάθε τρίγωνο που διπλώνουμε το βάζουμε σ ταψί με λαδόκολλα.

Συνεχίζουμε με όλα τα φύλλα και μετά τα ψήνουμε στην αρχή σε δυνατό φούρνο στους 220 βαθμούς μέχρι να φουσκώσουν  και στη συνεχεία κατεβάζουμε σε μέτριο στους 180 βαθμούς , μέχρι να πάρουν χρυσαφί σκούρο χρώμα.

Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν  καλά. Στην συνέχεια σκίζουμε τα τρίγωνα σε κάθε γωνία προσεκτικά.

Για το σιρόπι και για τη συναρμολόγηση
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι κι όταν διάλυση η ζάχαρη και δέσει ελαφρά έτσι όπως είναι καυτό ρίχνουμε λίγο λίγο μέσα όλα τα τρίγωνα, (πρέπει τα τρίγωνα να απορροφήσουν καλά το σιρόπι).

Την επόμενη μέρα έχουμε ήδη έτοιμη την κρέμα ζαχαροπλαστικής και την βάζουμε μέσα σε κορνέ, έτσι γεμίζουμε  προσεχτικά τα τρίγωνα πρώτα  και τα τοποθετούμε όρθια το ένα δίπλα στο άλλο για να μην χυθεί η κρέμα.

Για την κρέμα ζαχαροπλαστικής
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ και ρίχνουμε τα αυγά και τους κρόκους. Ανακατεύουμε με σύρμα το μείγμα μέχρι να γίνει μια κρέμα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά. Μόλις αρχίσει να φουσκώνει ρίχνουμε το 1/3 της κατσαρόλας στο μπολ και ανακατεύουμε γρήγορα να μην κόψει το αυγό.

Τοποθετούμε πάλι την κατσαρόλα στη φωτιά και μόλις πάρει να βράζει, αδειάζουμε μέσα το μείγμα του μπολ. Αφαιρούμε το κλωναράκι και ανακατεύουμε με σύρμα συνέχεια και γρήγορα για να μην την κάψουμε, μέχρι να σφίξει πολύ καλά η κρέμα.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τις 2 κουταλιές βούτυρο. Ανακατεύουμε να λιώσει και να ενσωματωθεί στην κρέμα.
Την αδειάζουμε σε ένα ταψάκι, την καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο να κρυώσει καλά.

Έπειτα την βγάζουμε από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνη και επειδή είναι πολύ σφιχτή η κρέμα, την βάζουμε στο μίξερ, την χτυπάμε λίγο με το εξάρτημα που λέγεται μπράτσο.

Πηγή: www.newsbeast.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια