Τετάρτη, Ιουνίου 16, 2021

Μαρία Γεωργίου - Χριστούγεννα στη Φρουτοβιταμινοχώρα

 Τα Χριστούγεννα στη Φρουτοβιταμινοχώρα είναι συνέχεια της
Φρουτοβιταμινοχώρας, οι ήρωες είναι τα αγαπημένα μας φρούτα και βιταμίνες σε χριστουγεννιάτικη πια περιπέτεια.
Τα φρουτάκια και οι βιταμίνες μας στολίζουν την Φρουτοβιταμινοχώρα και ετοιμάζονται για να υποδεχτούν τον Άγιο Βασίλη. Όμως ο Άγιος Βασίλης έρχεται νωρίτερα γιατί χρειάζεται τη βοήθεια των ηρώων μας.

 Ένα μικρό παιδί που δεν έτρωγε σωστά, αρρώστησε και δεν πρόλαβε να ζητήσει δώρο από τον Άγιο Βασίλη. Φυσικά δεν μπορούσαν να το αφήσουν χωρίς δώρο και έτσι οι ήρωές μας ανεβαίνουν στο έλκηθρο του Άγιου Βασίλη και πηγαίνουν στο σπίτι του μικρού παιδιού και του μαθαίνουν πώς να τρέφεται σωστά για να μην αρρωσταίνει. Το
μικρό παιδί γίνεται καλά και φυσικά κάτω από το δέντρο βρίσκει και το δώρο του, ένα δώρο από τους ήρωες και τον Άγιο Βασίλη.

Μέσα από αυτό το βιβλίο τα παιδιά κατανοούν τη σημασία της υγιεινής διατροφής και τις επιπτώσεις που έχει η έλλειψή της στον οργανισμό μας. Τα παιδιά επίσης έρχονται σε επαφή με αξίες όπως: η συνεργασία, η βοήθεια, η προσφορά.

Η εικονογράφηση έχει γίνει στο χέρι με απλά υλικά που χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους τα παιδιά.

Η Μαρία Γεωργίου γεννήθηκε στη Λάρισα. Σπούδασε στο Τμήμα Επιστημών Προσχολικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και εργάζεται ως νηπιαγωγός τα τελευταία χρόνια σε δημόσια νηπιαγωγεία. Ύστερα από πολυετή έρευνα και ενασχόληση με θέματα ψυχοπαιδαγωγικού περιεχομένου, κάθε χρόνο διεξάγει  εκπαιδευτικά προγράμματα στον χώρο εργασίας της. Έχει εκδώσει έξι βιβλία. 

Πέντε παιδικά:  ΄Ή Φρουτοβιταμινοχώρα΄΄(2017), ΄΄Χριστούγεννα στη Φρουτοβιταμινοχώρα΄΄(2017), ΄΄Καλοκάιρι στη Φρουτοβιταμινοχώρα, Φρουτοβιταμινοδιακοπές΄΄(2018),  ΄΄ Ένας Γάτος μα τι Γάτος΄΄(2018) και ΄΄Μια αγκαλιά από τα παιδιά, το ταξίδι στη Γη΄΄ (2019). Ένα διήγημα για ενήλικες: ΄΄Τι να βάλω στη βαλίτσα;΄΄. Παράλληλα, είναι ζωγράφος, ασχολείται με την εικονογράφηση βιβλίων,  κατασκευάζει χειροποίητα κοσμήματα και έχει συμμετάσχει σε εκθέσεις.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου