Τίμος Χαλκιάς / Στέλλα Τριανταφύλλου - Ο Μάκης Οφθαλμάκης και ο Δόκτωρ Οφθαλμύταρος

Ο ΜΑΚΗΣ ΟΦΘΑΛΜΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΟΚΤΩΡ ΟΦΘΑΛΜΥΤΑΡΟΣ (1Η ΕΚΔ.)

Ηλικιακή κατηγορία 5+

Συγγραφέας ΤΙΜΟΣ ΧΑΛΚΙΑΣ / ΣΤΕΛΛΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Εικονογράφηση ΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΜΙΝΗΣ

ISBN 9789605835637
Σελίδες 32 Έτος έκδοσης 2020 Ο Μάκης Οφθαλμάκης βλέπει την επίσκεψη στον γιατρό «με άλλο μάτι» όταν επισκέπτεται για πρώτη φορά τον δόκτορα Οφθαλμύταρο! Ποιο θα είναι το νέο γυαλι-στερό αξεσουάρ στην πανοπλία του ήρωά μας;
Τα παιδιά σήμερα ζουν σε έναν κόσμο που περιλαμβάνει πρόωρη έκθεση σε έντονα και ποικίλα οπτικά ερεθίσματα, υψηλές σχολικές απαιτήσεις και αυξημένη χρήση ηλεκτρονικών συσκευών. Η καλή όραση είναι απαραίτητη για τη σωματική, πνευματική και συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού, την ομαλή σχολική και κοινωνική του ζωή.
Το μεγαλύτερο ποσοστό των παθήσεων που προκαλούν μόνιμη βλάβη της όρασης θα μπορούσαν να θεραπευτούν εάν είχαν διαγνωστεί έγκαιρα. Γίνεται λοιπόν αντιληπτή η μεγάλη σημασία της προληπτικής οφθαλμολογικής εξέτασης στα παιδιά από την προσχολική ακόμα ηλικία.
Ο ιατρός Τίμος Χαλκιάς και η φιλόλογος Στέλλα Τριανταφύλλου συνυπογράφουν μια ευφάνταστη ιστορία γραμμένη με γνώση, κέφι και… ατέλειωτες ρίμες για την παιδοφθαλμολογική εξέταση, τα στάδια και φυσικά τη σημασία της για την υγεία και την ομαλή ανάπτυξη των παιδιών.
Το κείμενο συνοδεύει η υπέροχη εικονογράφηση του Άγγελου Κομίνη.
Στο γεμάτο χιούμορ και φαντασία ταξίδι της παιδοφθαλμολογικής εξέτασης είναι φυσικά καλεσμένοι και οι γονείς που μπορούν να το παρακολουθήσουν και να το κατανοήσουν βήμα-βήμα!
Το βιβλίο προλογίζει ο Καθηγητής Οφθαλμολογίας Νικόλαος Ζιάκας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια