Άκουσε τους Όρνιθες με τον Ηλία Καρελλά - Ο Καραγκιόζης στη Χώρα των Πουλιών

 


Άκουσε τους Όρνιθες με τον Ηλία Καρελλά
Ο Καραγκιόζης στη Χώρα των Πουλιών
Σελίδες 24
ISBN: 978-960-617-369-1
Σκληρό εξώφυλλο με αφρολέξ, 17x20,5
Δώρο CD
Για παιδιά από 5 ετών και πάνω

Ο λαϊκός φιλόσοφος Καραγκιόζης συναντά την αρχαία κωμωδία και τον Αριστοφάνη σε ένα πολύχρωμο λυρικό παραμύθι. Σε αυτή τη διασκευή, Καραγκιόζης και μπάρμπα Γιώργος, απογοητευμένοι από την πόλη τους, αναζητούν τον ιδανικό τόπο για να ζήσουν. Αφήνουν πίσω τους τις θεόρατες πολυκατοικίες, τα αυτοκίνητα, τον θόρυβο και τη μιζέρια της πόλης και των ανθρώπων της, και ξεχύνονται στο δάσος.

Εκεί θα γνωρίσουν τα πουλιά και τον αρχηγό τους και θα ξεκινήσει μια απίστευτη περιπέτεια.
Ολόκληρη η θεατρική παράσταση σε ένα μουσικό CD!
Διασκευή, στίχοι, εικονογράφηση: Ηλίας Καρελλάς
Με τις φωνές των Ηλία Καρελλά, Χρήστου Θηβαίου, Τζώρτζιας Κεφαλά, Θάνου Κοσμίδη
Πρωτότυπη μουσική από τους String Demons
Ακόμα μία εξαιρετική δουλειά από τον καταξιωμένο σκιοπαίκτη Ηλία Καρελλά



Βιογραφικό

Ο Ηλίας Καρελλάς ξεκίνησε την πορεία του στο θέατρο σκιών το 1996. Το 2002, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, δίνει μια ανανεωτική πνοή στο Θέατρο για Παιδιά και Νέους, δημιουργώντας πρωτοποριακές παραστάσεις όπου συνυπάρχουν αρμονικά επί σκηνής ο ηθοποιός, η σκιά, η κούκλα, η μάσκα, τα πολυμέσα και η ζωντανή μουσική. Ως σκιοπαίκτης και σκηνοθέτης έχει αποκτήσει πλέον μια μοναδική ταυτότητα στο χώρο του θεάματος.

Στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σκηνοθετεί και συμμετέχει από το 2013 στον καθιερωμένο κύκλο εκδηλώσεων «Χριστούγεννα στο Μέγαρο». Παράλληλα, από τον Νοέμβριο του 2018, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, αναγνωρίζοντας την αξία και τον ρόλο της παράδοσης, δημιούργησε για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε συνεργασία με τον Ηλία Καρελλά, ένα στέκι για το θέατρο σκιών, «Το σπίτι του Καραγκιόζη».

Έχει συμμετάσχει ακόμη σε παραγωγές στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στο Summer Nostos Festival. Σκηνοθέτησε και συμμετείχε επίσης σε παραστάσεις στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση, σε συνεργασία με το «Ελληνικό Σχέδιο», στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, στα θέατρα Κάππα, Προσκήνιο, Ριάλτο κ.α.

Για τις παραστάσεις του έχει τιμηθεί με βραβεία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συμμετέχει σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις όλης της χώρας. Διοργανώνει εργαστήρια και σεμινάρια για το θέατρο σκιών για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Κατά καιρούς συμμετέχει σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές παραγωγές. Με τις εκδόσεις Susaeta συνεργάζεται από το 2015.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια