Promo παράστασης "Περσεφόνη" του Γιάννη Ρίτσου, σε σκηνοθεσία της Όλγας Τζωρτζ, με την Εύα Ζουμπουνέλλη, στο Θέατρο Άβατον

 

"Περσεφόνη" του Γιάννη Ρίτσου, σε σκηνοθεσία της Όλγας Τζωρτζ, με την Εύα Ζουμπουνέλλη, στο Θέατρο Άβατον"Όταν στρέφουμε το βλέμμα μέσα στον νου μας, εκτός από τις περιστασιακές σκόπιμες σκέψεις, αντικρίζουμε ένα θέαμα που μας αναστατώνει."
Thera Niaraponika

Το έργο - Η προσέγγιση

Η Περσεφόνη είναι μια γυναίκα που επιστρέφει στο Φως για να εκπληρώσει τη Συμφωνία με τους Θεούς. Η ίδια παίρνει την ευθύνη του εαυτού της και εκμυστηρεύεται τη δική της επιθυμία να γνωρίζει τον έρωτα και την ελεύθερη επιλογή στη Ζωή.

Μοιράζεται όλες τις σκέψεις, τις αναμνήσεις και τα όνειρά της. Φέρνει μπροστά στα μάτια της όλες τις σκηνές του πρώτου έρωτα, της φύσης που μεγάλωσε, τη μυρωδιά των βοτάνων, την αίσθηση της Άνοιξης και του Φθινοπώρου, της αλλαγής του χρόνου και των εποχών, τα σύμβολα των καρπών της Γης και του Σώματος. Η καρδιά της, γεμάτη από λαχτάρα για ζωή κι ευτυχία, φτάνει στην αίσθηση της απελευθέρωσης. Επιλέγει τον Άδη, όχι γιατί την άρπαξε αλλά γιατί εκείνη τον άφησε!

"Τι αδύναμοι που είναι οι δυνατοί", είναι τα λόγια της.

Ο μονόλογός της είναι μια πολύχρωμη βεντάλια από τις δυνάμεις της ψυχής της. Η Περσεφόνη είναι το Φως, η Ανάσταση που εκδηλώνει κάθε άνθρωπος που αναλαμβάνει την ευθύνη του εαυτού του.

Συντελεστές:

Κείμενο: Γιάννης Ρίτσος
Σκηνοθεσία: Όλγα Τζωρτζ
Μουσική: Όλγα Τζωρτζ
Φωτογραφίες: Ιφιγένεια Γασπαρινάτου
Γραφιστικά: Μόσχα Μάρκου
Παραγωγή:
Κέντρο Σύγχρονων Δραματικών Εφαρμογών
Θεατρικά και Πολιτιστικά Δρώμενα Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία

Στον ρόλο της Περσεφόνης η Εύα Ζουμπουνέλλη

Πληροφορίες:

Θέατρο Άβατον
Ευπατριδών 3, Γκάζι 118 54
(250μ. από τον σταθμό Μετρό «Κεραμεικός»)
Τηλέφωνο: 2103412689

Για δύο μόνο παραστάσεις, τη Δευτέρα 16 και την Τρίτη 17 Μαΐου 2022 στις 21:00

Τιμή εισιτηρίου: 12€ (γενική είσοδος)

Προπώληση εισιτηρίων στα τηλέφωνα: 2155205817 και 6972482962

Γιάννης Ρίτσος - Ο συγγραφέας
Ο Γιάννης Ρίτσος είναι μια ποιητική μορφή που φτάνει μέχρι την ανεξήγητη αιτία της ύπαρξης των ανθρώπων που αποκαλύπτονται μέσα από τα έργα του. Ο λόγος του είναι ανάλαφρος και η ματιά του φωτογραφική, καθώς μας ταξιδεύει μέσα στις γραμμές των σκέψεων της Περσεφόνης.

Όλγα Τζωρτζ - Η σκηνοθέτις
Η Περσεφόνη του Γιάννη Ρίτσου είναι ένα προκλητικό κείμενο που αναζητά τη φυσική του απεικόνιση στο θεατρικό σκηνικό. Η δομή του λόγου και της σκέψης του με οδήγησαν να ζητήσω τη φυσικότητα του αρχέτυπου και το υπερφυσικό της γυναίκας. Είναι ένα σχέδιο αποτύπωσης της εφηβείας, της αναζήτησης του έρωτα, την πρόκληση από τη σεξουαλικότητα του φυσικού και την ελευθερία του θηλυκού στοιχείου και ενέργειας. Αποτυπώνεται εύστοχα η διαφορετική εμπειρία του Επάνω και του Κάτω κόσμου μέσα από τις εποχές και τον χρόνο, την επιλογή του συντρόφου και της αφοβίας.
Η σκηνοθετική ματιά δομήθηκε με την απόλυτη σειρά των σταδίων της ζωής και της περιέργειας που κρύβει μια ανήσυχη καρδιά, μια φωτεινή ψυχή. Η Περσεφόνη. Ο ποιητικός ρυθμός δημιουργεί κινητικότητα και βοηθά στην προβολή των εικόνων επί σκηνής.

Επιμέλεια άρθρου: Σέρρας Πλάτων

Πηγή: all4fun.gr


Στείλτε μας στο vlogitall.eu@gmail.com
ή καλέστε μας στο 6983358313
ώστε να έρθουμε σε επαφή και να συζητήσουμε για τις δικές σας ανάγκες κάλυψης video, φωτογραφίας, social media διαφήμισης και δημιουργίας περιεχομένου.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια