Σαν σήμερα 18 Απριλίου

 Θάνατος σε "ζωντανή σύνδεση". 

Τον Οκτώβριο του 1990 αποφασίστηκε από το τριμελές συμβούλιο του Ειδικού Δικαστηρίου και τους βουλευτές κατηγόρους η προφυλάκιση μόνο του Αγαμέμνονα Κουτσόγιωργα (ενώ όλοι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι της υπόθεσης παρέμειναν ελεύθεροι). 


Ο Κουτσόγιωργας τελικά αφέθηκε ελεύθερος μετά από τρεις μήνες, τον Ιανουάριο του 1991, καθώς το Συμβούλιο Εφετών, στο οποίο προσέφυγε, έκανε δεκτή την αίτησή που έκανε λόγω της κακής κατάστασης της υγείας του. 

Ακριβώς δύο μήνες μετά, τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 1991, άρχισε η συνεδρίαση του ειδικού δικαστηρίου. Η δίκη μεταδιδόταν ζωντανά από όλους τους τηλεοπτικούς σταθμούς και ο Κουτσόγιωργας αναμενόταν να αποτελέσει τον πρωταγωνιστή της. Ο Κουτσόγιωργας επιτέθηκε με σφοδρότητα στον αρεοπαγίτη Σπύρο Σπύρου (ο οποίος είχε εισηγηθεί την προφυλάκισή του ως ειδικός εφέτης ανακριτής), τον οποίο κατήγγειλε για τους δεσμούς του με τη χούντα, ενώ κατά γενική ομολογία κατάφερε να κερδίσει τις εντυπώσεις στην εξέταση του ελεγκτή της Τράπεζας της Ελλάδος (και βασικού μάρτυρα κατηγορίας) Ιωάννη Καμάρα, ο οποίος υπέπεσε σε έντονες αντιφάσεις μετά από πιεστικές ερωτήσεις του Κουτσόγιωργα. 

Στις 11 Απριλίου, ο Κουτσόγιωργας κατέρρευσε μέσα στη δικαστική αίθουσα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, καθώς υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, ενώ εξέταζε τον μάρτυρα Στάθη Παπαγεωργίου. Μία εβδομάδα αργότερα, στις 18 Απριλίου 1991, ώρα 11:15 πμ, ο Αγαμέμνων Κουτσόγιωργας απεβίωσε.

 #greece #hellas #socialmedia #δημιουργίαπεριεχομένου #video #photo #vlogitall #μένιοςκουτσόγιωργας

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια